Kiselo testo

Objavljeno 20.09.2015. od Milena Obradovic

OVO TESTO SE KORISTI KAO PREDTESTO ZA PICE, POGAČE, KOLAČE BEZ ILI S MALO KVASCA

Kiselo testo ima posebno fin sočan ukus i daje trajnost krajnjem proizvodu

Namirnice

250g raženog brašna, 2.5dl mlake vode, kašičica jogurta (kefira, surutke) ili kašika rasola od kiselog kupusa (zbog toga se naziva kiselo testo).

Priprema

Pomešajte brašno i vodu. Toj mešavini još dodajte kašičicu jogurta (kefira, surutke) ili kašiku rasola od kiselog kupusa. Smesu ostavite u prozirnoj i hermetički zatvorenoj posudi. Pripazite da posuda bude dovoljno velika jer početna masa ne sme zauzimati više od polovine posude. Sve ostavite tri dana na toplom mestu, a kiselo testo je gotovo kad se u njemu pojave mehurići i površina raspuca. Možete ga koristiti odmah ili ga iskoristite u roku od 10 dana, a čuvajte ga u frižideru.

 

1

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA