Uvijena pogača sa krem sirom i kobasicama

Objavljeno 15.12.2016. od Adilja Hodza

Opis

Potrebno je,

600 grama brasna+za podmazivanje

2 jaja

2 dcl. mlake vode

2 dcl. mleka

1 dcl. ulja

1 kockica kvasca

kasicica soli

kasicica secera

100 grama krem sira

100 grama kobasece

zumance za prmazivanje

kim I susam za posipanje

Priprema

U mlaku vodu rastvorite kvasac i pustite da malo odstoji. U prosejano brasno dodajte so, jaja, mleko, ulje i na kraju odstojali kvasac. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruci. Nadoslo testo premesite, razvijte oklagijom u pravougainik. Testo premazite krem sirom i tockicem zaa testo podelite na cestiri dela. Svaki deo urolajte i malo uvijte u spiralu. Od prvog dela napravite krug i stavite n sredini namazane tepsije (pleha). Sledeci deo testaisto urolajte i obmotajte oko prvog. Postupak ponovite i sa preostalim testom. Gotovu pogacu premazite umucenim jajetom i pospite susamom i kimom. Kobasicu isecite na kolutove i poslazite u razmacima po obodima testa. Ostavite desetak minuta da odstoji a za to vreme ukljucite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA