Crni hleb sa semenkama

Objavljeno 10.04.2017. od Suzana Mitic

Opis

Potrebno je :

220 ml voda
1/2 kocka kvasac
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera
3 kašika ulja
100 gr integralno brašno
180 gr crno brašno
1 kašika laneno seme
1 kašičica kima
1 kašika susama
1 kašika seme suncokreta
1 kašika seme bundeve

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,izmrviti kvasac pa dodati 2 kašike crnog brašna.Promešati varjačom pa ostavite par minuta da krene .

U drugu posudu staviti integralno brašno,so,ulje,isipati nadošli kvasac pa sa ostatkom crnog brašna zamesiti glatko testo.Pred kraj mešenja dodati semenke ,pokriti prianjajućom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo premesiti i staviti u pleh u kome će se peći,koga ste obložili papirom za pečenje.
Ostavite 20 minuta da krene ,posuti semenkama po izboru i peći na 200 C prvih 15 minuta a onda smanjiti temperaturu na 180 i dopeći još 10 minuta.

Odličan hleb !Probajte !

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA