Dubravkini brzi štapići

Objavljeno 21.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Za nadev:
200 g kečapa200 g šunke40 g tvrđeg sira (npr. trapist)1 kašičica origanaZa testo:20 g svježeg Alpha kvasca100 ml mleka1 kašičica šećera700 g glatkog brašna250 g maslaca (margarina)100 g krem sira (ili kisele pavlake)1 jaje i 1 kašičica soli.Za premazivanje:
1 jaje.Pripremite nadev tako da u seckalicu stavite ketchup, šunku, sir i sve dobro usitnite. Na kraju umešajte origano.
Kvasac prelijte toplim mlekom, dodajte šećer i kašičicu brašna, promešajte i ostavite da se diže 10 minuta.
U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili pavlaku, jaje, so i sve dobro zamesite dodajući postepeno preostalo brašno. Testo odmah podelite na dva dela i svaki razvaljajte u pravougaonik debljine 0,4 cm (35×35 cm). Prvo testo premažite pripremljenim nadevom i poklopite drugim testom. Izrežite trakice širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na pleh od šporeta obložen papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C 20-tak minuta.
Napomena: ja sam ih ovaj put sekla na trakice širine 2 cm, jer sam ih pravila deci za doručak. U fil sam sem šunke stavila sve što se zateklo u frižideru (po malo čajne, pečenice, suvog vrata), znači šta se ima samo je važno da se ispoštuje količina.

Prema receptu Ane Lovic Ex Davidovic

Povezano

Komentari

Za komentarisanje je potrebna prijava. Prijava

.