Gulaš u lepinji

Objavljeno 15.10.2017. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Juneći gulaš u lepinji
300gr luka 300gr šargarepe 1 kg junećeg mesa od vrata so, biber , 1kašika soli 1kašika dimljene začinska paprika 3 kašike ulja 2 kašike paradajz pireakašičica kašičice mlevenog bibera 1,500 ml hladne vode 50gr kisele pavlake Priprema: Iseckati luk na sitnije kockice a šargarepu na malo krupnije kolutiće , Meso iseckati malo krupnije, posoliti i pobiberiti Luk i šargarepu prodinstati na ulju .Zatim dodavati meso komad po komad i lagano propržiti .Dodati pire od paradajza, Promešati i sipati hladnu vodu. Kuvajti gulaš 90minuta Pred sami kraj kuvanja gulaša dodati kašiku dimljene slatke paprike , U gotov gulaš dodati pavlaku promešati Poslužiti gulaš u lepinjama . Domaće lepinje 125ml mlake vode 125 ml mlakog mleka 15gr svežeg kvasca pola kašičice secera 1 kasicice soli 3kašike ulja 500gr mekog brašna tip 400 Način pripreme U veću miks posudu staviti polovinu brašna .Napraviti udubljenje pa dodati izmrvljen kvasac ,ulje,so,šećer pa sa mlakim mlekom i mlakom vodom zamesiti fino glatko testo Tsto ostaviti 30minuta da nadodje .Nadošlo testo premesiti i podeliti na 4 manje loptice. Loptice staviti na podmazan pek papir i ostaviti 45minuta da nadodju , Nadošle loptice premazati sa hladnom vodom i peći u zagrejanoj rerni na 275 stepeni 12minuta . Ohladjene lepinje izdubiti pa u njima poslužiti gulaš. Sredinu izdubljenih lepinja potopiti sa malo mleka dodati jaje ,so biber, peršun ,Oblikovati male knedle i skuvati ih u vreloj vodi .Kad knedle isplivaju na površinu gotove su .Mogu s eposlužiti uz gulaš . Prijatno Napomena izdubljene lepinje pre sluzenja ugrejati u rerni na 180stepeni 5 minuta

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA