HLEB IZ ŠERPE

Objavljeno 21.03.2017. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Ovih dana internetom kruži recept za hleb pečen u šerpi pa sam i ja odlučila da isprobam recept hleb je savršen fino mekan a korica krckava
1 kg brašna
50gr svežeg kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 kašika soli
1 kašičica šećera
500ml mlake vode
U veću miks posudu staviti polovinu brašna, doati izmrvljen kvasac ,prašak za pecivo,so,šećer.Sa mlakom vodom zamesizi fino testo uz dodatak preostalog brašna .Testo ostaviti 60 minuta da nadodje ,Posle 60 minuta testo premeseti na radnoj površini posutoj s brašnom .
Rernu ukuljuciti na 275stepeni pa u rernu staviti praznu šerpu sa poklopcem da se dobro ugreje ,
U dobro zagrejanu šerpu staviti hleb pokriti sa poklopcem i peći 20minuta na 275 stepei ,zatim skloniti poklopc i peći jos15 minuta bez poklopca prijatno

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA