Hleb sa crnim lukom

Objavljeno 13.05.2017. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

1 struk crnog luka,
600g brašna,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mlake vode,
42g svežeg kvasca .

Priprema:

Sitno iseckati crni luk sa listovima, staviti u posudu za mešanje i pomešati sa brašnom. Dodati dve kašičice soli. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.

Povezano

.