Holandski hleb ili žirafa ili tigar

Objavljeno 18.10.2017. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Hleb hrskave ispucale korice specifičnog izgleda jednostavan za pripremu Potrebni sastojci za pripremu hleba Sastojci za hleb 700 g brasna 1 kasika soli 1 kasicica secera 25gr svežeg kvasca 3 kasike ulja 1dl mlake vode 2 dl mlakog mleka U veću miks posudu sipati polovinu brašna dodati izmrvljen kvasac so šećer ulje .Pomešati mlako mleko i vodu pa zamesiti fino glatko testo uz dodavanje preostalog brašna . TZesto ostaviti da nadodje Sastojci za premazivanje nepečenog hleba 1 kašičica suvog kvasca 150 gr kukuruzmog brašna 200ml mlake vode 2 kašike ulja 2 kašike šećera 1 kašika soli U činiju dodati brašno kvasac so šećer i mlaku vodu sjediniti . Nadošlo testo premesiti pa premazati sa smesom .Ostaviti 70 minuta da nadodje . Nadoslao hleb peći u zagrejanoj rerni 20minuta na 200 stepeni pa smanjiti rernu na 150 stepeni i peci jos 20minuta .Prijatno

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA