Integralni tockici

Opis

1 kg integralnog brašna
400 ml mleka
100 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 komad kvasca
400 g viršle
180 g pavlake
malo kečapa
50 ml ulja

Zagrejati vodu da bude mlaka, staviti šećer i izmrvljen kvasac. Ostaviti tako da kvasac nadođe. Nadošli kvasac sipati u posudu za mešenje, dodati brašno, so, mleko i ulje. Umesiti testo pa ga ostaviti da se udvostruči.

Nadošlo testo razviti i većom čašom ili odgovarajućom modlom izvaditi krugove.

Polovini krugova manjom čašom izvaditi u sredini manji krug. Cele krugove premazati pavlakom. Preko staviti šuplji krug (točak).

U sredini staviti par kapi kečapa, a preko poređati nekoliko kolutova viršle.

Ostaviti točkiće 15 minuta da odmore, dok se zagreje rerna. Staviti ih u zagrejanu rernu da se peku oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Za komentarisanje je potrebna prijava. Prijava

.