Kiflice i ružice sa bundevom punjene sirom

Objavljeno 01.12.2016. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

SASTOJCI
1 kockica svezeg kvasca
1 jaje
1 žumance
1 kesica praška za pecivo
400 g pire od bundeve
750 g brašna
marmelada od kajsija
šećer u prahu
Za premazivanje
1 žumance
Za punjenje
200 g ovčijeg sjeničog sira

UPUTSTVO ZA PRIPREMU
U mlako mleko stavimo šećer i izmrvljen kvasac da malo odstoji, dodati jaje, žumance i pire od bundeve, prašak za pecivo i brašno. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje dobro izraditi i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvući u krug. Iseći krug na 8 trouglova. Na širi deo trougla stavljati po kašičicu izgnječenog sira.
Ostaviti kiflice da nadolaze 20 minuta, premazati ih neumućenim belancetom, peći.na 200 stepeni 20 minuta

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA