Kornet pizze

Objavljeno 13.12.2016. od kao-kuvarica

Opis

Za testo:
400 g brašna
100 ml vode
200 ml mleka
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
2 kašike maslinovog ulja
Za fil:
100 g šunke
100 g edama ili nekog drugog topivog po želji
kečapa po potrebi
provansalska mešavina začina ili origano
po želji kulen ili čajna kobasica.
Kvasac aktivirati u 100 ml mlake vode uz dodatak šećera. Brašno prosejati u vanglu, u sredini napraviti udubljenje i po obodu sipati so. U udubljenje sipati nadošli kvasac, mlako mleko i maslinovo ulje. Sve vreme mešati varjačom. Kad krene da se obrazuje kugla od testa, domesiti rukom. Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Premesiti, razviti tanko i vaditi krugove prečnika 14 cm (trebalo bi da se dobije 8 kom). Premazati kečapom i filovati po želji. Preklopiti krajeve da se dobije kornet. Vrh malo usukati da se ne otvori.
Peći na 250C oko 15 min. Po vađenju odmah premazati margarinom. Vaditi na rešetku da se prohlade.
Od ovog testa mogu se praviti i podloge za klasičnu pizzu.

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA