Kroasani sa slaninicom i pavlakom

Objavljeno 29.06.2017. od Suzana Mitic

Opis

Potrebno je :

2 jajeta
400 ml mleka
100 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašike ulja
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
900 gr brašna

I još je potrebno :

200 gr suve slaninice
1 čaša pavlake
1 jaje
30 gr susam
200 gr margarin

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer ,izmrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaja,ulje,so,polovinu pripremljenog brašna,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dve lopte.

Svaku lopticu podelite još na 6 loptica.Rastanjiti ih oklagijom i na svaku narendati margarin,sem na zadnju.Složiti jednu na drugu i oklagijom razviti veliki krug.Krug preseći na 16 delova(može i više i manje)u zavisnosti koliko želite da vam budu veliki kroasani.

Na svaki deo testa staviti pola kašičice pavlake i deo suve slaninice.Urolati kroasane i stavljati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Postupak ponavljati dok ne smotate sve kroasane.

Pokriti prianjajućom folijom i ostavite 70 minuta da miruju,da dobro narastu.

Jaje umutite viljuškom i premazati svaki kroasan.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta.

Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA