Medena štrudla sa orasima
Opis
Vreme pripreme 80 min.
Sastojci:
Testo: 600 g brašna,
250 ml mlakog mleka,
1 jaje,
1 kašika maslaca,
20 g svežeg Vrenje kvasca,
2 kašike šećera, malo soli.
Fil:
200 g mlevenih oraha,
6 kašika meda,
1 kašičica cimeta,
50 g omekšalog maslaca
Priprema:
Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste, premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine. Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom.
Po receptu Marije Mirkovic
Komentari