Mini pice

Objavljeno 27.10.2017. od Sandra Markovic5

Opis

Potrebno je:
20 g kvasca
1 kašika šećera
400 ml mlake vode
2 kašike brašna
3 kašičice soli
1 jaje
50 ml ulja
brašno po potrebi
Potrebno je za nadev:
7 paradajza
200 g šunke
200 g kaškavalja
3 jaja
origanopo ukusu
1 čen belog luka
2 kašike seckanog lista svežeg bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice soli
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA