PIDE

Objavljeno 08.12.2016. od Javorka Filipovic

Opis

Sastojci za 4 osobe
Testo :
100 ml tople vode
100 ml jogurta
100 ml ulja
20 g svezeg ALFA kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1 kasikamargarina/ otopljenog ili onog za mazanje/
500 g mekog brasna
i po potrebijos brasna

Nadev :
300 gmlevene junetine
1 glavica crvenog luka
1 paradajz
po ukusu so, biber
1 jaje
malo ulja

Priprema :
U toplo vodu staviti secer,dodati kvasac
i sacekati da se rastvori.
Dodati ulje, jogurt, so i polako dodavati brasno.Umesiti mekano
brasno koje se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo bar 2 sata da fermentise.
Duzim stajanjem testo ce postati mekano,
lako rastegljivo i supljikavo nakon pecenja.

Pripremiti nadev:
Na ulju prodinstati iseckaniluk, dodati meso i
dinstati desetak minuta.
Paradajz oguliti i sitno iseckati te dodati u meso,
prodinstati jos malo i zaciniti po ukusu.

Nakon 2 sata, ukljuciti rernu na 250 stepeni i
poceti pripremu pidea.

Testo podeliti na 6 loptica,svaku lopticu
razvuci i obliku elipse.
Spojiti krajeve da se dobije izgled camca, podici bocne
ivice i napuniti sa nadevom.
Sloziti pide na podmazan pleh,premazati ivice
umucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni do
rumene boje.

Posluživanje:
Mirisno i ukusno pecivo sluziti uz jogurt.
Pide mozete puniti i sirom, tunjevinom a,
ko voli, moze nadenuti i kavurmom :)))

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA