Pita sa makom

Objavljeno 07.12.2016. od Verica Poznanovic

Opis

Za testo je potrebno:
20g svežeg kvasca, 50 ml mleka, 250g margarina, 150g šećera, 600g brašna, 2dl kisele pavlake, 1 kašika brašna, 1 kašičica šećera,1 jaje.
Za fil:300 g mlevenog maka, 150g šećera, 1dl mleka, 5 kašika pekmeza po ukusu.
Za glazuru: 100g čokolade, 3 kašike ulja.
Priprema;
K vasac izmrviti pa preliti mlakim mlekom, dodati kašičicu šećera i brašna i dobro izmešati, ostaviti da nadođe.
U vanglu sipati brašno, dodati kvasac, margarin, pavlaku, jaje, preostali šećer pa umesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe oko 30 min.
Fil: Mak pomešati sa šećerom pa popariti mlekom, dodati pekmez.
Nadošlo testo podeliti na tri dela , svaki deo razviti u pravougaonik, veličine pleha u kome će se peći.Pleh obložiti pek papirom, pa staviti prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom, naneti preostali fil i završiti sa korom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.Preliti glazurom od čokolade.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA