Pogača

Objavljeno 09.10.2017. od Verica Poznanovic

Opis

Testo za pogaču:

1kg brašna,
1 kašičica soli,

1 kockica svežeg kvasca,

225ml mleka,

125ml vode,

100g margarina,

2 žumanceta i

100ml ulja.

Priprema:

U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu, šećer, žumanca i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Prvi deo testa podelimo opet na tri dela i razvlačimo prvi deo pa ga premažemo margarinom na njega stavljamo razvučen drugi deo pa ga premažemo margarinom, preklopimo trećim delom. Isečemo sa strane kao što se vidi na slici i ukrstimo.Podmažemo okrugli pleh pospemo brašnom i umotamo na sredinu. Sa drugim delom uradite kao sto je prikazano na slici, i obomotajte oko prvog dela.Treći deo podelite na tri dela, napravite pletenicu. Pletenicu obomotajte oko drugog dela.
Pogaču premažite žumancetom. Ukrasite po ukusu. Pečemo dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.

0

Povezano

UKRASNA POGAČA