Posna pogača

Objavljeno 21.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

1 kg mekog brašna1 Vrenje kvasactople vode po potrebi (500-600ml)125g posnog margarina1 puna kašičica solimalo šećera1-2 kašičice sirćeta.Kvasac aktivirati sa malo tople vode i 1 kašičicom šećera. Prosejati brašno, posoliti, istresti kvasac i uz dodatak tople vode napraviti meko testo. Ostaviti 2 sata da se testo digne. Na pobrašnjenu dasku istresti testo, oklagijom razvaljati i namazati omekšalim margarinom. Preklopiti. Potom ponovo oklagijom razvaljati i ponovo namazati margarinom. I tako 4-5 puta. Testo razvaljati, rezati u trake debele 1 – 2 prsta, urolati svaku traku i slagati u namaščeni pleh. Sve poslagati. Ponovo pokriti i ostaviti na toplom, najmanje 1h. Ugrejati pećnicu na 22oC i peći kao hleb. Pre pečenja može da se premaže ostatkom otopljenog margarina i da se pospe susamom. Kada se izvadi, pokriti mokrom krpom par minuta.

Prema receptu Ane Lovic Ex Davidovic

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter