Posne kiflice sa narandžom

Objavljeno 06.04.2017. od Suzana Mitic

Opis

Potrebno je :

1 veća narandža
400 ml mlake vode
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
800 gr brašna

Za punjenje :

200 gr đžem
po želji vanilin šećer
po želji šećer u prahu

Priprema ;

Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,dodati izmrvljen kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.

U drugu posudu izrendati koru narandže i iscediti sok.Dodati so,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo pokrijte prianjajućom folijom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči.

Naraslo testo podeliti na tri jednaka dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug tanko i točkićem za testo iseći na 8 ili više delova u zavisnosti koliko želite da vam budu velike kiflice.Na svakom užem delu trougla zaseći točkićem testo dva puta.Na širem delu stavite kašičicu đžema i smotajte kiflicu.Postupak ponavljajte dok ne napravite sve kiflice.Poređajte ih u plehu u kome će se peći.Pokrijte krpom i ostavite najmanje 30 minuta da krenu.

Svaku kiflicu premazati hladnom vodom i peći na 200 C oko 20 minuta.
Po želji pospite vanilin šećerom ili šećerom u prahu i uživajte u divnom ukusu i mirisu narandže.
Prijatno !

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA