Prasići

Objavljeno 21.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

Testo:
500-550g brašna1 kašičica soli150 ml jogurta sobne temperature100 ml ulja i 1 jaje u jednoj šerpici u 50 ml tople vode aktivirati 20 g svežeg Alpha kvasca sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašnaPunjenje: suhomesnati proizvodi sitno iseckani (ja sam stavila šunku, suvi vrat i sasvim malo čajne), 180 g kisele pavlake, 2 rendana kuvana jajeta (moji klinci ne vole pa sam ih preskočila) i 100 gr rendanog kačkavalja.
Još je potrebno: 1 belance za premazivanje, biber u zrnu i čačkalice.
Umesiti testo i ostaviti na toplom da se udupla. Napraviti 13 kuglica od oko 65g (jedna je za uši, njuškice i repiće). Rastanjiti na dlanu, filovati i zatvoriti. Deo sa spojem ide dole. Premazati belancetom. Oblikovati njuškice, uši i repiće (zaposlite dečije prstiće, oni su brži i spretniji za ovaj deo pripreme). Premazati i njih belancetom. Za oči staviti zrna bibera, a u njuškice delove čačkalica.
Odmah ih peći. Kod mene 20 min na 190*C. Pečene ovlaš premazati margarinom zbog sjaja (samo preći preko njih kockicom margarina). Izvaditi na rešetku i pokriti krpom da se malo prohlade.
Napomena: meni je bilo dovoljno 500g namenskog brašna TIP 500. Pavlake sam stavila otprilike, samo da povežem fil a kačkavalj je isto bio isečen na kockice. Kad budete vadili čačkalice, prvo ih malo „zavrtite“ između prstiju da prasići ne bi ostali bez njuškica

Prema receptu Ane Lovic Ex Davidovic

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA