Puž pica

Opis

Potrebno je:
20 kašika brašna
20 g kvasca
3 kašike ulja
1 mala kašičica soli
150 ml mlake vode
2 viršle
200 g kačkavalja
par komada masline
1 šaka kukuruz šećerac
1 komad crvena paprika
100 ml kečap
1 kašikica šećera
100 g domaće kobasice
U 50 ml vode staviti šećer pa izmrviti kvasac. Ostaviti ga da uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, so i ulje. Dodati nadošli kvasac i ostatak vode. Ako je potrebno dodati još malo vode i umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga na toplom da naraste. Kada se testo udvostruči razviti ga oklagijom pa ga iseći na trake.
2
Svaku traku uvijati dlanovima formirati „glistu“od testa. U podmašćenu tepsiju uvijati „gliste“od testa u krug.
3
Preliti kečapom i redjati između redova po želji iseckane viršle, kobasice, papriku sir, masline, kukuruz itd..
4
Staviti picu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA