Ružice

Objavljeno 11.03.2017. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

250 ml mleka
1 kockica svežeg kvasca
2 kašike šećera
1 kašičica soli
2 jajeta
3 kašike ulja
600 g brašna
Za fil džem šumsko voće
U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglicu staviti jaja, ulje, 2 kašike šećera i so. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. ostaviti da testo nadođe.Nadošlo testo razviti i časom vaditi krugove .Slagati elipsasto po 4 kruga na sredinu staviti džem i uviti u mali rolatic .Rolatić preseći na pola i staviti u pleh od mafina peći na 200stepenii 20 minuta Vruće ruzice posuti sa šećerom u prahu

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA