Savijača sa jajima i slaninom

Objavljeno 01.12.2016. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

500g brašna,
1 kocka kvasca,
0,5dl mlake vode,
2 dl mleka, 50g maslaca ili margarina,
1 kašičica šećera,
1 jaje i
1 kašičica soli.

FIL:

200g dimljene slanine,
3 jaja i
peršunovo lišće.

PRIPREMA:

Kvasac razmutiti u mlakoj vodi, umešajte u brašno i dodajte sve ostale sastojke.Ostavite da naraste. Kada naraste ponovo ga premesite i još jednom ostavite da naraste. Rastanjite ga oklagijom .

Slaninu isecite na kockice stavite u tiganj, zagrejte i dodajte jaja, sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Fil razmašite po testu i pospite seckanim peršunovim lišćem. Urolajte, stavite u tepsiju i ostavite još malo da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA