Slane kifle

Opis

Testo:
1 kg brašna
2 kašike suvog kvasca
500 ml mlakog mleka
3 kašike kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
1 kašika šećera
1 kašičica soli
150 ml ulja

Fil:
200 g. mrvljenog sira
1 jaje

Priprema:
U činiju staviti 500 g brašna, napraviti udubljenje, pa u to staviti suvi kvasac, šećer, so, prašak za pecivo, kiselu pavlaku i ulje.
Sve to zamesiti sa mlakim mlekom, dodati preostalo brašno i umesiti fino glatko testo. Testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo podeliti u dve loptice, pa ih ostaviti da nadođu.
Razviti u veći krug prvu lopticu pa iseći na osmine i po vrhu malo zaseći.
Stavljati fil pa uvijati u kifle . Složiti ih u tepsiju na pek papir i ostaviti da nadođu.
Nadošle kifle premazati sa hladnom vodom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Kada su kiflice ispečene svaku premazati sa istopljenim margarinom

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA