Slatki Leopard hleb

Objavljeno 08.12.2016. od Tatjana Eric Stojanovic

Opis

Sastojci:
500 g mekog brašna tip 400
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašičice suvog kvasca
2 kašike rendane kore od narandže
80 g otopljenog maslaca
1 žumance
2,5 dl mlakog mleka
za svetliji deo:
1 kašičica kakaoa 1 kašika ruma 2 kasike mlevenih oraha
za tamniji deo:
125 g istopljene crne čokolade
1 kašičica cimeta 2 kassike mlevenih oraha
za premazivanje 1 belance
Priprema:
Sjediniti sve suve sastojke, dodajti žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo.
Testo p odelite na tri dela beli deo testo neka bude malo veći.
U jedan deo dodajti kašičicu kakaoa i kasiku ruma umesite i dodati mlevene orahe
U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu cimet, i mlevene orahe pa sve fino sjediniti
Podelite svaki deo testa na 7 loptica
Ostaviti ih da se malo odmore, 30 minuta.
Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon..
Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, potom u belo.
svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica
U modlu staviti pek papir papir premazati sa puterom .
Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu Kolač ostavite da nadodje 1 h
Peci na 170 stepeni 20 minuta pa kolac pokriti pek papirom smanjiti temperaturu rerne na 150 i peci jos 25 minuta
ohladjen kolac posuti vanilin scerom i prah secerom prijatno

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam