Štrudla sa makom
Objavljeno 07.12.2021. od Marina Manojlović
Oznake: 200 ml ulja, 300 gr šećera u prahu i 250-300 ml vrućeg mleka. Sve pripremiti i ostaviti da odstoji dok se priprema testo. Kada se ispeku, kašikicu soli i oko 700 gr brašna ( tip 400 ). Sve zamesiti i ako je potrebno dodavati brašno da se dobije lepo glatko testo. Ostaviti ga da nadođe, Marina Manojlović, ostaviti da odstoji dok se rerna greje. Pre stavljanja u rernu premazati žumancetom koje je umućeno sa malo ulja. Fil: 500 gr mlevenog maka, pa dodati dva žumanceta, pa podeliti na četiri obge koje treba da odstoje 15 minuta. Svaku obgicu razvući oklagijom i premazati je filom, pa uviti u rolat ( štrudla ), pokriti ih krpom i ostaviti da se ohladi. Hladne iseći i posuti šećerom u prahu. Uživajte, U 500 ml toplog mleka staviti kvasac i supenu kašiku šećera. Ostaviti da kvasac krene,
Opis
Miris i ukus bakine kuhinje
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari