Štrudla sa makom

Objavljeno 11.03.2017. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Potrebno je:
150g mladog neslanog sira (ili milerama), 1 jaje, 6 kašika mleka, 5 kašika ulja20ger svezeg kvasca , 80g šećera i 1 vanil šećer, 300g brašna prosejanog sa 1 praškom za pecivo.
Za testo umutiti sir (ili mileram), jaje, mleko, ulje, šećer i vanil šećer mikserom ili varjačom. Postepeno dodavati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Testo će biti meko i lepljivo. Pustiti ga da odmori 20 min.Testo treba premesiti sa dosta brašna tako da i dalje bude meko, ali da se ne lepi (kao za bilo koju štrudlu). Razviti ne pretanko, filovati i zarolati.
Za to vreme pripremiti fil.
200gr maka 80 ml mleka 5 kasika secera
1 vanilin secer 100gr suvog grozdja po receptu Ana Lovic Ex Davidovic hvala za recept

0

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA