Vaskršnja pogača

Opis

Potrebno je:

1 dl mleka ,
2 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
1 kvasac ,
1 dl jogurta ,
4 kašike pavlake ,
1 dl ulj,
1 žumance,
600 g brašna.
Margarin za premazivanje i 1 žumance.

Priprema:

U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom , posuti semenom susama i ostaviti da raste još oko pola sata, utisnuti u testo tri jaja, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju. Jaja možete zamenite uskršnjim ofarbanim a i ne morate. Stvar ukusa. Buba Maro, let, let i pravo na pogaču, dovodiš nam goste, pogača odiše toplinom i dobrodošlicom….

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam