Uvijeno okruglo pecivo

Objavljeno 11.04.2018. od Adilja Hodza

Opis

Potrebno je:
600 grama brašna
1 kockica Alfa kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 belance (žumance ostavite za premazivanje)
150 mililitara vode
150 mililitara mleka
1 dcl. ulja
Susam za posipanje
Priprema: Vodu i mleko smlačite, dodajte šećer, izmrvljeni kvasac te ostavite da odstoji 5 minuta. U nadošli kvasac dodajte, jaje, belance, ulje. Brašno prosejte, dodajte so i polako malo pomalo u posudu sipajte pbrašno. U početku mešajte kašikom a kasnije testo zamesite rukom. Testo dobro umesite dok se ne odvaja od posude. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na 8 delova. Svaki deo oblikujte u loptu. OZa jednupecivo uzmite dve loptice i svaku oblikujte u valjak. valjke sastavite i uvijte u spiralu. Ako je uvijena spirala velika( kao što se meni desilo) presecite je na pola i tako ćete dobiti dva peciva. Dobijene spirele uvijte u krug i krajeve sastavite. Isto uradite sa ostalim delovima testa. Slažite u tepsiju na pek-papir. U sredini svakog peciva stavite omot od alu-folije, da se testo prilikom narastanje ne bi spojilo i ostavi mesto za jaje.
Od istog testa možete praviti oblike po želji. Premažite žumancetom u koje te dodali malo vode i pospite susamom. Ostavite da odstoji još 15 minuta a za to vreme uključite rernu da se greje.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne porumene.
Pečeno pecivo izvadite iz rerne pokrijte krpom da malo omekšaju. Iz sredine izvadite alu foliju i u svaku stavite po jedno jaje.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam