Viršle u jami
Opis
Potrebno je:
Za testo:
2 jaja
1/2 kockice Alfa kvasca
250 ml mleka
250 ml vode
1 kašičica šećera
2 kašike soli
150 gr narendanog margarina
brašno po potrebi
Za nadev:
300 ml kečapa
1 kašičica origana
200 gr kačkavalja isečenog na listiće
viršle
susam
Priprema:
U mlako mleko dodajte šećer i izmrvljen kvasac..Umutite jaja,posolite,dodajte narendani margarin,vodu,nadošao kvasac i postepeno dodavajući brašno umesite glatko testo.Testo ostavite da narasta 20 minuta na toplom.Naraslo testo premesite i razvučite u ploču debljine 2 cm.Okruglom modlom vadite krugove a svaki krug obodima modle pritisnite tako da napravite udubljenje a krug poprimi oblik elipse.Kečap pomesajte sa origanom i svaku elipsu premažitem i stavite po 2 listića kačkavalja.Svaku viršlu zasečite na više mesta i stavite na sredinu.Pospite susamom i pečite na 200 C oko 30 minuta.Prijatno!
Komentari