Kako spremiti najbolju picu: 7 koraka do najukusnijeg italijanskog specijaliteta
Predstavaljamo vam trikove za pripremu najukusnije pice u kojoj će uživati cela porodica.
Sveži kvasac umesto suvog
Ukoliko umesto suvog koristite sveži kvasac, testo će biti mnogo ukusnije.
Pogledajte i recept Kornet pice
Kukuruzno brašno kao podloga
Na pleh za pečenje nanesite kukuruzno brašno. Korica će biti neodoljivo hrskava, a testo se neće zalepiti za pleh.
Pogledajte i recept Pica pletenica
Optimalna količina fila
Ako stavite previše fila može se desiti da se testo ne ispeče dobro, pa će tako biti gnjecavo i ne baš ukusno. Tajna je u umerenosti.
Pogledajte i recept Mini pice
Testo iz zamrzivača
Umešeno testo možete umotati u prijanjajuću foliju i zamrznuti. Ovako zamrznuto testo iskoristite najkasnije dva meseca nakon pripreme, a od odmrznutog testa odmah pripremite italijanski specijalitet.
Pogledajte i recept Pica Kaprićoza (VIDEO recept)
Tajna savršeno oblikovanog testa
Testo ćete lakše oblikovati ako ga stavite između dva lista papira za pečenje i zatim razvučete oklagijom.
Pogledajte i recept Pica kiflice
Ručno mešenje
I ovde je jako važna umerenost. Previše mešeno testo može biti gnjecavo.
Pogledajte i recept Sakrivena pica
Pečenje na visokoj temperaturi
Složićete se da su najukusnije pice iz peći na drva. S obzirom da u kućnim uslovima to baš i nije izvodljivo, svoj specijalitet pecite na što višoj temperaturi, ali vodite računa da se ne prepeče. Visoka temperatura i kratko pečenje je dobitna kombinacija.
Komentari