Kako spremiti najbolju picu: 7 koraka do najukusnijeg italijanskog specijaliteta

Objavljeno 18.11.2017. od Mesimo zajedno

Predstavaljamo vam trikove za pripremu najukusnije pice u kojoj će uživati cela porodica.

Sveži kvasac umesto suvog

Ukoliko umesto suvog koristite sveži kvasac, testo će biti mnogo ukusnije.

Pogledajte i recept Kornet pice

Kukuruzno brašno kao podloga

Na pleh za pečenje nanesite kukuruzno brašno. Korica će biti neodoljivo hrskava, a testo se neće zalepiti za pleh.

Pogledajte i recept Pica pletenica

Optimalna količina fila

Ako stavite previše fila može se desiti da se testo ne ispeče dobro, pa će tako biti gnjecavo i ne baš ukusno. Tajna je u umerenosti.

Pogledajte i recept Mini pice

Testo iz zamrzivača

Umešeno testo možete umotati u prijanjajuću foliju i zamrznuti. Ovako zamrznuto testo iskoristite najkasnije dva meseca nakon pripreme, a od odmrznutog testa odmah pripremite italijanski specijalitet.

Pogledajte i recept Pica Kaprićoza (VIDEO recept)

Tajna savršeno oblikovanog testa

Testo ćete lakše oblikovati ako ga stavite između dva lista papira za pečenje i zatim razvučete oklagijom.

Pogledajte i recept Pica kiflice

Ručno mešenje

I ovde je jako važna umerenost. Previše mešeno testo može biti gnjecavo.

Pogledajte i recept Sakrivena pica

Pečenje na visokoj temperaturi

Složićete se da su najukusnije pice iz peći na drva. S obzirom da u kućnim uslovima to baš i nije izvodljivo, svoj specijalitet pecite na što višoj temperaturi, ali vodite računa da se ne prepeče. Visoka temperatura i kratko pečenje je dobitna kombinacija.

 

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA