Trikovi za pripremu savršene domaće supe

Objavljeno 20.12.2017. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Prava domaća supa, bistra, ukusna, ne previše masna, san je svake domaćice. Zato vam otkrivamo nekoliko jednostavnih trikova koji će pomoći da supa bude adut vaše kuhinje.

– Ako kuvate supu od kostiju, dodajte i jedan lovorov list i bićete oduševljeni ukusom.

– Ukoliko želite da skuvate bistru goveđu supu, umutite jedno belance i dodajte supi dok još vri. Kada procedite supu, biće bistrija, ali isto ukusna.

– Za malo masniju pileću supu, pile stavite u hladnu vodu pa tek onda uključite da se kuva. Za nešto laganiju supu,pile se stavlja u vrelu vodu i nastavlja se s kuvanjem.

– Supa će biti ukusnija ako joj dodate crni luk koji ste presekli na pola i malo zapekli na ringli (ili u tiganju ukoliko imate šporet s keramičkom pločom). Da se ne bi raspao tokom kuvanja, porumeneli luk probodite čačkalicom.

– Ako želite supu tamnije boje, ne treba skidati koru luka, već ga samo dobro operite.

A šta je ukusna domaća trpeza ako na njoj nije i domaći hleb. Evo jednog odličnog recepta – Domaći hleb

 

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA