Banana pecivo

Objavljeno 25.08.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 300 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kocka Alfa kvasca
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 900 g brašna
  • Za premazivanje je potrebno :
  • 3 kašika brašna
  • 1 puna kašika soli
  • 1 kašika lanenog semena

Opis

30'
20'
0
  • Razmutiti kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna sa mlekom i vodom. Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U drugu činiju staviti ulje, so, jaje, isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo. Testo pokrijte krpom i ostaviti da se udvostruči.
  • Nadošlo testo podeliti na 30 loptica, svaku premesiti i ostaviti da narastaju.
  • Svaku lopticu oklagijom razviti na pravougaoni oblik i smotati kao kiflicu. Dlanovima još malo rastanjite u dugi štapić da ima izgled kao banana. Poređati u plehu sa blagim razmakom u kome ste stavili pek papir.
  • Razmutiti brašno sa 1 kašikom soli i malo vode. Testo treba biti malo gušće nego za palačinke. Testo isipati u plastičnu kesu i makazama odseći vrh kese. Povucite po dve crte na svakom banana pecivu. Na jednom kraju banane staviti po nekoliko zrna lanenog semena. Ostaviti da narastaju i peći na 190 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne.
  • Uživati u divnom ukusu i neobičnom izgledu! Prijatno !

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter