Čokoladni kroasani
Sastojci
- 2,5 dl mleka
- 2,5 dl mineralne vode
- 1,5 kašika šećera
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika soli
- 2dl ulja
- 1.3 kg brašna (najbolje po potrebi dodavati)
- Margarin za kolače
- Eurokrem
- Jaje
- Čokoladni toping za prelivanje i čokoladne mrvice
Opis
- Mleko i kiselu vodu zagrejati, da bude mlako, dodati šećer i izmrvljen kvasac, i sačekati da nadodje.
- U nadosli kvasac dodati ulje, so i dodavati brašno po potrebi. Mesiti dok se ne dobije mekano testo.
- Ostaviti da nadodje testo 30 min.
- Nadošlo testo podeliti na 9 manjih jufki, 3x3 jufke, da nakon stavljanja margarina dobijemo 3 veće jufke. Između jufki rendati dobro ohladjen margarin.
- Namazane jufke ostaviti da nadodju 10 minuta, zatim razvlačiti testo u krug.
- Svakih krug podeliti na 12 trouglova, svaki trougao punuti sa kašikicom eurokrema i morati u krosane.
- Kroasane ostaviti da nakvasaju u tepsiju još 15 min, premazati jajetom i peći na 200c 15-20 minuta.
- Pečene kroasane preliti sa topingom i dekorisati po želji.
Komentari