Čupava pogača

Objavljeno 20.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • 1/2 kocke Alfa kvasca
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 150 gr sitnog sita
  • 3 jajeta
  • 250 gr margarina
  • 1 kašika susama
  • soli po ukusu
  • brašno po potrebi

Opis

45'
45'
0
  • U mlaku vodu staviti kvasac i kašičicu šećera i brapna i ostaviti na toplom da naraste. U narasli kvasac dodati mleko, sir, jaja i so pa umesiti testo. Umeseno testo ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Nakon toga testo što tanje razviti oklagijom kao pravougaonik i nastrugati po testu margarin. Testo zatim ponovo premesiti i razviti kao pravougaonik, a zatim uviti kao valjak. Valjak seći na trouglove. Zatim trouglove ređati u posudu za pečenje tako da vrh bude okrenut gore. Posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Služiti toplo. Prijatno!

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA