Đukina pogača

Objavljeno 26.11.2015. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 700 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 g margarina
  • 2 jaja
  • 1 belence
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 paketič kvasca Vrenje
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance

Opis

  • U mlako mleko stavite kašičicu šećera i kvasac i ostavite da nadođe. U nadošli kvasac stavite sve ostale sastojke i zajedno sa brašnom umesite testo, prekrijte krpom i ostavite da stoji oko sat vremena. Nadošlo testo premesite i razvijte oklagijom, debljine 1 cm. Čašom vadite krugove i ređajte u namazan pleh. Ređajte u krug, preklapajući kao domine. Premažite umućenim žumancetom. ostavite da stoji još 10 minuta i onda pecite u zagrejanoj pećnici na 250 stepeni oko pola sata.

Bonus saveti

Mekana je kao duša.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA