Fokača sa maslinama

Objavljeno 25.10.2015. od Svetlana Petrovic

Sastojci

  • kvasac
  • 200ml mleka
  • oko 700gr brašna
  • 100gr maslina
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • topla voda(da se zamesi testo)
  • so
  • mediteranski začini.

Opis

  • Ugrejati mleko da bude mlako,razmutiti kvasac sa tim mlekom kašikom šećera i brašna i ostaviti da nadodje.U posudu za mešanje stavite brašno, napravite u sredini udubljenje, dodajte so,smjesu s kvascem,4 kašike maslinovog ulja i toplu vodu. Mesite10-ak minuta.Ostavite na toplom da se udvostruči. Zatim dodajte pola maslina (iseckanih),pa tijesto ponovno kratko premesite,razvite i stavite u pleh.Ja sam testo podelila na 4 dela i napravila 4 manje pogače umesto jedne velike.
  • Prekrijte ga vlažnom salvetom i ostavite da stoji još 30 minuta. Zagrijte rernu na 220 stepeni. Testo na više mjesta probušite prstom, rasporedite preostale masline i premažite preostalim maslinovim uljem i po želji dodajte začine(u mom slučaju to je bio origano). Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Pecite oko 25 minuta, a zatim fokaču izvadite iz rerne i ohladite na rešetki.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

.