Francuski kroasani

Sastojci

  • šolja toplog mleka
  • šolja tople vode
  • 1 kvasac
  • 5 kasika šećera
  • 2 kašičice soli
  • pola šolje ulja
  • 5 šolja brašna ili koliko primi
  • 1 margarin
  • 1 žumance

Opis

90'
25'
0
  • Mleko, kvasac i šećer promešati i dodati šolju brašna. Ostaviti desetak minuta da nadođe.
  • Posle dodati so, vodu i još brašna pa mesiti energično i postepeno dodavati još brašna. Kad počne testo da se odvaja dodati ulje i mesiti jos malo.
  • Odmah napraviti 10 jufkica i ostaviti ih na radnoj površini da odmore 20 minuta.
  • Svaku jufku razvući i premazati margarinom. Ređati jednu na drugu po pet razvučenih jufki. Poslednja se ne maže.
  • Oklagijom još malo rastanjiti oba kruga i seći na po 16 trouglova. Svaki trougao uvrnuti u kiflu i staviti na pleh. Premazati žumancem i soliti.
  • Ostaviti na plehu još pola sata sat da nadođu i staviti u rernu na 220 C i peći dok ne porumene.

Bonus saveti

Ovi kroasani mogu i da se pune raznim nadevima...slatkim, slanim, da se posipaju secerom i sl.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA