Heklana pogaca

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 800 g brašna,2 kašičice soli,1 kašika šećera,1 kocka kvasca2 kašike kisele pavlake,1 belance,1 kafena šoljica ulja,oko 375 ml tople vode
  • Za nadev
  • 400 g mlevenog junećeg mesa,2 glavice crnog luka,100 g mariniranih šampinjona,po ukusu soli i bibera
  • Za premaz
  • 1 zumance
  • Za posipanje
  • malo curikota i susama,kukuruzni griz

Opis

60'
40'
0
  • Prosejati brašno, staviti suve sastojke i promešati lopaticom, staviti ulje i pavlaku, pa dodajući postupno toplu vodu, umesiti glatko testo. Izlupati testo dobro o radnu površinu, pa ga ostaviti na toplom da naraste.
  • Za to vreme, na ulju propržiti seckani crni luk, pa kad omekša, dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Posoliti i pobiberiti. Deo fila odvojiti, pa u njega umešati oprane i oceđene šampinjone.
  • Nadošlo testo podeliti na tri lopte. Dve neka budu približne veličine, a treća nešto manja. Najveću loptu razvući oklagijom u koru, koju premažemo nadevom od mesa i šampinjona.Zamotamo je u rolat i odložimo sa strane.
  • Drugu veću loptu razvučemo u koru nešto manju od pleha u kome će se peći. Tepsiju obložiti pek-papirom, postaviti koru testa i premazati po njoj fil od mesa i luka.
  • Najmanju koru razvući oklagijom i prebaciti preko fila od mesa. Nožem za picu napraviti četiri zareza na sredini korice i praviti zareze prema ivici testa. Uzeti prvi deo testa i kroz zareze plesti testo. Tako uraditi i sa preostala tri dela.
  • Sad napraviti zareze između već ispletenih delova i ponoviti postupak. Krajeve podaviti pod donju koru.
  • Rolat sa mesom i šampinjonima iseći na šnitice koje ređamo oko središnjeg dela pogače, uz ivicu tepsije, sa sečenim delom naviše. Ostaviti pogaču da odmara, a pećnicu ugrejati.
  • Pred pečenje, premazati celu pogaču umućenim žumancetom, posuti curikotom, susamom i kukuruznim grizom. Peći pogaču da fino porumeni.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA