Hleb koji se mesi kašikom
Sastojci
- 600 g brašna
- 500 ml voda
- 40 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- Za posipanje:
- 2 kasike kukuruznog griza
Opis
- U odgovarajuću posudu staviti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, šećer, so i postepeno dodavati brašno. Mešati drvenom varjačom. Kad se masa lepo sjedini da nema grudvica ostavite je na toplom da nadođe.
- Nadošlo testo sipati u podmazanu vatrostalnu činiju ili je pak obložite pek papirom. Testo je ređe. Ostavite testo 10-ak minuta da krene.
- Posuti ga kukuruznim grizom. Peći ga na 220 C 10 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180 C i dopeći ga još 10-ak minuta.
- Uživajte u ukusu
- Prijatno.
Komentari