INTEGRALNI (GRAHAM) HLEB

Objavljeno 05.06.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
  • 500g integralnog (graham) brašna
  • 10 g soli
  • 350 g mlake vode

Opis

50'
40'
0
5
  • Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontakt sa solju.
  • Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
  • Kada ste izradili testo, prekrijte gai ostavite da stoji 20 min na sobnoj temperaturi.
  • Nakon odmaranja testo premesiti na radnoj površini , oblikovatii staviti u pleh u kojem će se peći.
  • U plehu ostavite da testo naraste 30 minuta na sobnoj temperaturii peći u zagrejanoj pećnici na 210-220˚C, oko40 min
  • Integralno ili grahambrašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade je lepljivije nego prilikom izrade hleba od belog brašna. Hleb male zapremine, zbijenije strukture u odnosu na beli hleb, braon boje i punog ukusa. Predlog: kada se hleb ohladi, servirati. Možete ga koristiti i nakon 24 sata.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam