Integralni hleb

Sastojci

  • 250 g pšeničnog integralnog brašna
  • 250 g pšeničnog belog brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašikice soli
  • 1 kašikica šećera
  • 300 ml mlake vode
  • 50 ml ulja

Opis

50'
30'
0
0
  • Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste.
  • Testo podeliti na dva dela. Još jednom premesiti i staviti u podmazanu modlu. Ja sam od ove količine napravila dva hleba.
  • Ostaviti još deset minuta da testo odmori, a onda staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 30 minuta na 180 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno u sredini, ako na čačkalici ne ostane testa, onda je gotovo.
  • Kada je hleb pečen izvaditi ga iz modle i umotati u krpu, dok se ne ohladi.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam