Ježići

Objavljeno 10.02.2016. od Adilja Hodza

Sastojci

  • 350 grama brašna + da podmesite testo
  • 2 dl mleka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 kockice Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • jaje za premazivanje

Opis

  • Mleko malo zagrejte, tek toliko da se smlači. Dodajte maslinovo ulje, izmrvljeni kvasac, šećer i jaje. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa kašičicom soli. Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplom da se udvostuči.
  • Nadošlo testo premesite i razvijte oklagijom na debljine malog prsta. reckavim točkićem isecite testo na trake 1 do 1,5 cm. Svaku isečenu traku po malo zasecite da bude reckava celom dužinom.
  • Svaku traku pojedinačno urolajte i poređajte u uljem podmazanoj tepsiji, reckava strana treba da je okrenuta prema gore (kao bodlje ježa).
  • Jaje umutite viljuškom i premažite ježiće. Ostavite desetak minuta da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite ježiće oko 25 minuta ili dok ne porumene.

Bonus saveti

Mekani, mirisni ježići idelani za doručak.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA