Kiflice sa bundevom

Objavljeno 02.12.2016. od Dana Drobnjak

Sastojci

  • 2,5 dcl mleka
  • 2 kašike šećera
  • 40 gr Vrenje svežeg kvasca
  • 2 prstohvata soli
  • 1 jaje
  • 1 dcl ulja
  • 200 gr kuvane bundeve
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 800 gr brašna
  • 50 gr putera
  • džem od šljiva
  • 200 gr šećear u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera

Opis

  • Bundevu očistiti oguliti i skuvati u vodi da omekša. Ocediti od vode i isitniti viljuškom i ohladiti. U mlako mleko dodati šećer i suvi kvasac da stane 5 minuta pa dodati, so, ulje, jaje, cimet, bundevu i brašno. Zamesiti testo, dobro izraditi i staviti u kesu za zamrzavanje namirnica i ostaviti u frižideru da stoji preko noći.
  • Sutradan testo izraditi podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u krug i podeliti na 12 trouglova. Staviti na svaki trougao džema i uviti u kiflicu pa u kalup prethodno obložen papirom. Na svaku kiflicu staviti parčence putera, ostaviti da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 20- 25 minuta. Tošle kiflice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

.