KOLAČ OD KISELOG TESTA SA DŽEMOM OD SMOKVI

Sastojci

  • – 1/4 svežeg kvasca
  • – 2 šolje brašna
  • – 1 kašičica soli
  • – 2 kašike šećera
  • – 2 kašike ulja ili margarina
  • – 2 dl mleka
  • – 4 komada jaja
  • – tegla džema od smokvi
  • – prah šećer

Opis

  • Napraviti kiselo testo od brašna, kvasca, soli, šećera i mleka, tako što u par kašika mleka rastopite kvasac, dodate šećer i kad se otopi dodati brašno, so i ulje.
  • Mleko dodajte postepeno da se dobije testo kao za hleb.
  • Dodati jaja i mikserom, nastavci za testo, umutiti da se dobije retka masa malo gušća nego za palačinke.
  • U dublju tepsiju staviti papir za pečenje i sipati pola testa. Odozgo staviti džem od smokvi (može i neki drugi koji imate), preko sipati ostatak testa i ostaviti da nadodje da se količina duplira, otprilike oko 1 sat.
  • Zagrejati rernu na 200°C i staviti kolač da se peče.
  • Kada porumeni, smanjiti temperaturu na 180°C i peći oko 45 minuta.
  • Pečen kolač izvaditi iz rerne, poprskati sa malo hladne vode, pokriti i ostaviti da se prohladi.
  • Seći na kocke, posuti prah šećerom i služiti.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

.