Kornet pogača

Objavljeno 03.12.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 1 kocka Vrenje kvasac
  • 200 ml voda
  • 200 ml jogurt
  • 1 kašičica šećer
  • 3 kašičice soli
  • 700 gr brašno
  • Za premazivanje je potrebno :
  • 1 jaje
  • 150 gr margarin
  • 30 gr susam

Opis

45'
20'
0
  • Aktivirati kvasac.Pomešati jogurt i mleko,dodati kvasac,šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti so,polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.
  • Testo odmah podeliti na 6 loptica.Margarin razgrejati na laganoj vatri.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i premazati rastopljenim margarinom.Slagari jednu na drugu.Pokriti najlon kesom i ostaviti 10 minuta da miruje testo.
  • Oklagijom rastanjiti testo u veliki krug.Ceo krug premazati margarinom i smotati u rolnu a zatim jedan kraj testa preklopiti preko drugog.Pokriti kesom i ostaviti 10 minuta.
  • Od testa razviti koru četvrtastog oblika na 1 cm debljine.Točkićem preseči testo na tzrouglove kao za kifilce.Svaki trougao urolati ali ne kao kiflicu već ravnomerno sa jedne ivice trougla.Onaj širi deo staviti na spoljašnem delu tepsije.Postaviti svaki trougao u krug sa razmakom.Jedan rolat iseći na parčiće i staviti po jedan između .Jednu malu lopticu staviti u sredinu šerpe.
  • Pokriti prianjajućom folijom najmanje 30 minuta.Jaje umutiti viljuškom,premazati pogaču i posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta. Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter