Kroasani

Sastojci

  • 5 dl jogurta
  • 1 dl tople vode
  • 1 kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • oko 900g brašna +-malo više
  • 1 pp
  • 1,5 dl ulja
  • 2 kašikice soli
  • 250g margarina
  • za premazivanje
  • 1 jaje
  • za posipanje morska so i susam

Opis

  • Zamesiti testo od datih sastojaka,tako sto prvo aktiviramo kvasac u zasladjenu vodu i nakon 5 minuta dodamo ostale sastojke,jogurt,ulje,brasno,prasak za pecivo, so. Ostavimo testo da se udvostruči i nakon toga ponovo premesimo i podelimo na 8-10 obgica.
  • Ređati obge malo rastanjene jednu preko druge a izmedju rendati margarin iz zamrzivača. Gornja se ne premazuje.
  • Rastanjiti testo što tanje je moguće, iseći na trouglove i urolati. Premazati jajetom i posuti po želji. Ostaviti jos 30tak min i peći na 220 steepeni oko 20tak min. Od ove mase se dobije 36 kroasana.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA