Kroasani sa džemom

Objavljeno 10.09.2016. od Jelena Nikolic

Sastojci

  • oko 600 g brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jajeta
  • 200 ml mlakog mleka
  • 100 ml mlake vode
  • 250 g margarina
  • I još:
  • džem od kajsija
  • 1 jaje

Opis

60'
30'
0
0
  • Kvasac staviti u malo vode sa šećerom i kašikom brašna. Kad nadođe, usuti u brašno, dodati so, preostalu vodu, mleko, jaja i zamesiti mekše testo. Ostaviti ga da odmara 15 minuta.
  • Testo podeliti na 8 jufki, svaku rastanjiti, premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju ne mazati margarinom.
  • Posle 15 minuta razvući što veću koru, iseći 24 trouglića, na svaki staviti kašičicu džema i zamotati kiflicu.
  • Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ulupanim jajetom i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Prijatno!

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam