Kroasani sa salom

Sastojci

  • 500 g mleveno salo
  • 1 paketić kvasca
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml mleka
  • 180 ml kisele pavlake
  • 2 kasike šećera
  • 1,1 kg brašna
  • 4 jajeta
  • 1 jaje za premazivanje
  • 1 teglica džema od kajsija ili šljiva
  • 200 g prah šećera

Opis

60'
30'
0
0
  • Staviti kvasac u malo (50 ml) tople vode da nadođe. Zatim ga sipati u činiju za mućenje, pa dodati brašno, šećer, jaja (4 komada), pavlaku, mleko, belo vino i so. Umesiti testo, pa ga ostaviti da se udvostruči.
  • Zatim testo premesiti i podeliti na 8 obgica. Svaku obgicu razvući oklagijom. Ređati krugove jedan na drugi, a između premazivati mlevenim salom.
  • Napraviti dva kruga (2x4). Zatim razvući jedan krug što tanje, pa ga iseći na 16 delova. Na svaki stavljati po kašičicu pekmeza, ja sam koristila pekmez od kajsija, a može i od šljiva.
  • Praviti kroasane i ređati u tepsiju. Drugi krug isto tako razviti u što veći krug i iseći 16 trouglova. Isto na svaki trougao stavljati kašičicu pekmeza, pa praviti kroasane.
  • Premazatui kroasane jednim umućenim jajetom i staviti da se peku. Kada su ispečene još vruće kroasane uvaljati u prah šećer.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam