Krofne sa narandžom

Objavljeno 17.02.2016. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 600 g brašna
  • 1 paketić kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 dl mleka
  • 2 narandže
  • malo rendane kore od narandže
  • 2 jaja
  • za prženje ulje
  • za posipanje šećer u prahu

Opis

10'
60'
0
  • Priprema:
  • U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošli kvasc, so i jaja. Od obe narandže iscedite sok, narendajte malo kore, sipajte u prpremljenu smesu i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom… Prijatno.

Bonus saveti

Miris krofne i narandže.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA