KROKODIL-slatka pita

Objavljeno 31.03.2017. od bojana djurovic

Sastojci

  • 600 gr brasna
  • 150gr margarina
  • 3kas ulja
  • 3 jaja
  • 250ml mleka
  • 2 kas secera
  • 20gr kvasca
  • 200 gr mlevenog maka,
  • 20 gr griza
  • 50 gr secera
  • 200 ml mleka

Opis

  • U odgovarajucu posudu sipati kvasac, mleko, brasno, jaje,otopljen margarin i secer pa umesiti testo. Pokriti testo i ostaviti da odstoji.Za to vreme pripremiti fil.U prokljucalo mleko dodati mak,secer,griz i ostaviti da se ohladi. Razvuci testo oklagijom na 5 mm i nozem iseci trake na krajevima.Na sredinu naneti fil, a zatim unakrsno preklapati trake tako da se formira oblik krokodila. Krokodila premazati jednim žumancetom.Peci u rerni na 180 °C dok ne porumeni.Pecenu posuti prah secerom. ****PRIJATNO****

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA